't Heufse Hof

Initiatiefnemer: Educatief Centrum Theo Thijssen Deelnemers: Wijkraad De Hoven, Dienstencentrum Mulderskamp Gebied: De Hoven

In 2015 is er 150 jaar onderwijs in De Hoven. Om dat te vieren geeft de school een cadeau aan de wijk: Een tuin waar alle wijkbewoners welkom zijn. In overleg met de gemeente is gekozen voor een perceel ten noordwesten van de buurt Mulderskamp, bijna grenzend aan de Weg naar Voorst. Het perceel is ongeveer 1000m2, eigendom van de gemeente en wordt nu niet gebruikt.  In de schooltuintjes werken de kinderen op maandagmiddag van 14.00-15.00 uur onder begeleiding van stadsboerin Pebelle. Ouders zijn welkom op mee te helpen. 
De grote tuin is één gemeenschappelijke tuin. Er worden dus geen aparte tuintjes uitgegeven zoals bij volkstuintjes. Het is ook een tuin van ontmoetingen: tussen wijkbewoners, jong en oud. Directeur Anje Bechtel: "Wat is het mooi als wijkbewoners op een ontspannen manier met elkaar in contact komen op zo'n mooie plek". 
De stadsboerinnen Anne-Marie Vrensen en Annette van Bracht zorgen voor plant- en zaaigoed, regelen allerlei zaken en werken zelf mee. De vaste werktijden zijn:
- dinsdagavond van 19.00 – 20.30 uur
- vrijdagochtend van 9.00 – 11.00 uur

Wil je meedoen? Kom dan naar de tuin op één van deze tijden. Je bent van harte welkom!
De stadsboerinnen zijn bereikbaar via wijktuin@stadsondernemingzutphen.nl

Volg ons op facebook

> Bekijk hier de locatie van de wijktuin

> Lees hier het artikel in De Stentor


< overzicht initiatieven