Flessenpost

Initiatiefnemer: Stadsonderneming Zutphen Deelnemers: Contact Zutphen/Warnsveld

Het Corona-virus zet mensen letterlijk op afstand. We werden teruggeworpen op onszelf. Contact met de buitenwereld werd spaarzaam en veelal beperkt. Iedereen werd erdoor geraakt, niemand uitgezonderd. In zo’n uitzonderlijke situatie kun je toch uiting geven aan het gemeenschapsgevoel. Dat niemand alleen staat in de crises, dat we elkaar allemaal steunen. Ook al kennen we elkaar niet. Dat kon via Flessenpost. Gewoon een kaartje sturen aan een plaatsgenoot. Om de moed erin te houden en een hart onder de riem te steken.

Op elk adres in Zutphen/Warnsveld zijn in april 2020 drie kaarten bezorgd. Die waren voor een onbekende stadsgenoot. Via deze site koos men een postcode en huisnummer en vulde deze in op de kaart. 

Voor deze gelegenheid zijn zes verschillende kaarten gemaakt. Die zie je hieronder afgebeeld. De kaarten zijn ontworpen door Jantien van Leeuwen van 10media. De teksten op de kaarten zijn bedacht door Jolien Wilmar, Jantien van Leeuwen en Lex Hemelaar. 

Flessenpost was een initiatief van Stadsonderneming Zutphen i.s.m. Achterhoek Nieuws, uitgever van Contact Zutphen/Warnsveld. Mede mogelijk gemaakt door het Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek en de Provincie Gelderland. 


< overzicht initiatieven