Academie Zutphen 2016

Initiatiefnemer: Stichting Stadsonderneming Zutphen Gebied: Zutphen breed

Bij Academie Zutphen zorgen de deelnemers er samen voor dat hun ideeën gerealiseerd worden. In de eerste plaats door de kennis en ervaring van de groep te benutten. In de driewekelijkse bijeenkomsten helpen de deelnemers elkaar bij het uitvoeren van de ideeën. Geven en ontvangen, leren en realiseren. Dat wat ontbreekt, brengt de Stadsonderneming in. Met onze eigen expertise of met mensen van buitenaf. 

Deelnemers Academie Zutphen 2016 en hun ideeën

Michel de Bakker - Proeflokalen
Michel mag tot eind 2016 het voormalige ROC-gebouw aan het Vispoortplein gebruiken voor zijn idee Proeflokalen. Met creatieve en bevlogen mensen werkt hij aan de thema's die slow city Zutphen bezig houden. Prachtig om te zien dat door het simpel beschikbaar stellen van een locatie, het productievermogen van de zelforganiserende samenleving een geweldige boost krijgt!

Sarah Hamming - Groenlokaal
Sarah maakt duurzame verbindingen tussen mens en natuur. In ontwerperscollectief Het Groen Lokaal ontwikkelt zij ideeën om groen de stad binnen te halen. Het Groen Lokaal staat voor grenzeloos groen: een prachtige vervlechting van inwoners van Zutphen, de stad en het ommeland. Een werkplek hebben ze al; Proeflokalen in het voormalige ROC gebouw.

Gerard Borsboom - Kennis en ervaringbank
Gerard is ervan overtuigd dat er een groot potentieel aan kennis en ervaring is bij inwoners van Zutphen en dat velen dat graag beschikbaar willen stellen om Zutphen beter te maken. Hij werkt aan een medium waar de vraag naar deze kennis/ervaring het aanbod kan ontmoeten. Zo worden verborgen talenten benut.

Carien van Hest - Fancy NS-station
Carien houdt ervan om dingen in de buitenruimte mooi te maken. Het NS-station in Zutphen is weliswaar een monument maar kan wat haar betreft best een facelift gebruiken. En wat blijkt: De NS is geïnteresseerd. Ze zijn benieuwd naar de ontwerpen die ze de komende maanden gaat maken. Loopt als een trein.

René Haantjes - Cursus fiets repareren
Net als vele stadsgenoten is René een fervent fietser. Maar wat doe je als je bijvoorbeeld op vakantie met stukken staat en de fietsenmaker is niet in de buurt? René gaat een fietsreparatiecursus opzetten zodat je kleine mankementen zelf kan verhelpen. Een aantal organisaties uit de stad wordt uitgedaagd mee te doen.

Wil je meer weten over Academie Zutphen, neem dan contact op met Jaap Nieuwmeijer, jaap@stadsondernemingzutphen.nl, 06 446 015 15

 


< overzicht initiatieven