Nationale Ouderendag Zutphen 2016, 2017, 2018, 2019

Initiatiefnemer: Stadsonderneming Zutphen Gebied: Zutphen en Warnsveld

De Nationale Ouderendag is elk jaar op de eerste vrijdag van oktober. Ruim 70 ouderen uit Zutphen en Warnsveld dienden een wens in en vele vrijwilligers maakten het mogelijk dat de wensen werden vervuld.

Mooie wensen

Er zijn mooie, grappige, bijzondere en gewone wensen ingediend. Een mevrouw die graag André Rieu wil ontmoeten, een meneer die Soldaat van Oranje gaan zien, een bezoek aan het geboortehuis, een voetmassage, panda’s kijken in Ouwehands Dierenpark, een wedstrijd van Ajax bezoeken, een tochtje met de Fluisterboot, een kopje koffie bij Bronsbergen. Zo maar een greep uit de vele wensen.

Wensvervullers 

De taak van de vrijwilliger is de oudere te begeleiden bij het vervullen van de wens. Van deur-tot-deur, dus de vrijwilliger zorgt ook voor het vervoer. De organisatie zorgt ervoor dat alles is geregeld op de plek van bestemming. De kosten van de wens, zoals toegangskaarten of consumpties, worden meestal betaald door sponsors. De reiskosten zijn voor rekening van de vrijwilliger, tenzij dat een probleem is. Dan zoekt de organisatie naar een oplossing. De wens wordt vervuld op de eerste vrijdag in oktober. Als dat om een of andere reden niet kan, wordt een andere dag afgesproken. Voor vragen neem je contact op via info@stadsondernemingzutphen.nl of 06 414 435 60.

De ervaring leert dat de Nationale Ouderendag ook voor de vrijwilliger een bijzondere dag is. Met name de ontmoeting tussen een vaak alleen wonende oudere en een jongere vrijwilliger is mooi. Soms blijven mensen elkaar daarna nog zien. De Nationale Ouderendag is landelijk geïntroduceerd door het Nationaal Ouderenfonds. In Zutphen zorgt de Stadsonderneming Zutphen voor de uitvoering.


< overzicht initiatieven