Workshops eenzaamheid

Initiatiefnemer: Stadsonderneming Zutphen Deelnemers: zorginstellingen, welzijnsorganisatie, gemeente Gebied: gemeente

Iedereen komt wel eens in aanraking met mensen waarvan je vermoedt dat ze eenzaam zijn. Maar wat is eenzaamheid eigenlijk? Is eenzaamheid voor iedereen hetzelfde? Is eenzaamheid te signaleren? En hoe ga je met eenzaamheid om? Om een antwoord op deze vragen te krijgen, organiseerde de Stadsonderneming Zutphen in samenwerking met zorginstellingen, de welzijnsporganisatie en de gemeente de workshop Eenzaamheid, nader beschouwd. 

Ruim 120 mensen woonden de drie informatiebijeenkomsten in september en october 2014 bij. Naast een presentatie werden er filmpjes getoond en er was ruimte voor onderlinge uitwisseling. Het doel van de bijeenkomsten was om inzicht te krijgen in het thema eenzaamheid, van elkaar te leren hoe eenzaamheid te signaleren is en wat je eraan kan doen. 

Handig is de Signaleringskaart Eenzaamheid met praktische handreikingen hoe eenzaamheid te herkennen en bespreekbaar te maken. Download de signaleringskaart hier of vraag deze gratis aan via ons contactformulier.

De workshop werd gegeven door medewerkers van Coalitie Erbij, het landelijke samenwerkingsverband tegen eenzaamheid. De workshop Eenzaamheid, nader beschouwd was een gezamenlijk initiatief van Sutfene, Sensire, Buurtzorg, Zorggroep St. Maarten (Polbeek), Quintes, Perspectief/MEE, Gemeente Zutphen en de stichting Stadsonderneming Zutphen.


< overzicht initiatieven