Buurtkoelkast

Initiatiefnemer: Stadsonderneming Zutphen Deelnemers: 't Warnshuus, Cornerstone/Lighthouse, DWK, Protestantse Gemeente Zutphen Gebied: Zutphen en Warnsveld

Een Buurtkoelkast is een openbare plek waar etenswaren onderling gedeeld worden, gratis en voor niets. Iedereen die eten over heeft, mag dat in de koelkast plaatsen. Buurtbewoners en ook supermarkten, winkels en restaurants die eten of drinken over hebben. En iedereen die er behoefte aan heeft, is vrij om eruit te halen wat hij of zij nodig heeft. Ongeacht achtergrond of reden en bovendien gratis. Het mes snijdt aan drie kanten: voedselverspilling wordt voorkomen, gezond en gratis eten voor mensen met een smalle beurs en versterking van de saamhorigheid in de buurt. Kortom, een koelkast met een warm hart!

Er zijn inmiddels drie Buurtkoelkasten geplaatst: in De Hoven (zie foto en filmpje van Omroep Gelderland), bij het Lighthouse (Waterkwartier), bij 't Warnshuus (Warnsveld) en bij het DWK-gebouw (Noordveen) Coördinator van de buurtkoelkasten is Lia Kruise, l.a.k@planet.nl. Vrijwilligers zijn nodig om de Buutkoelkasten draaiende te houden. We zoeken nog:

  • Inzamelaar van etenswaren. Je haalt etenswaren op bij winkels, restaurants etc. en legt contacten met nieuwe leveranciers.
  • Coördinator. Je zorgt samen met Lia ervoor dat de organisatie rondom de buurtkoelkasten soepel blijft lopen.

Wil je helpen en lijkt het je leuk om een van deze taken op je te nemen? Heb je andere ideeën hoe je zou kunnen helpen? 

Voor meer informatie neem je contact op met Niek Huijsmans:
niek@stadsondernemingzutphen.nl, T 06 202 478 24.


< overzicht initiatieven