Buurtkoelkast

Initiatiefnemer: Stadsonderneming Zutphen Deelnemers: o.a. 't Warnshuus, Cornerstone Gebied: Zutphen en Warnsveld

Een buurtkoelkast is een openbare plek waar etenswaren onderling gedeeld worden, gratis en voor niets. Iedereen die eten over heeft, mag dat in de koelkast plaatsen. Buurtbewoners en ook supermarkten, winkels en restaurants die eten of drinken over hebben. En iedereen die er behoefte aan heeft is vrij om eruit te halen wat hij of zij nodig heeft. Ongeacht achtergrond of reden en bovendien gratis. Het mes snijdt aan drie kanten: voedselverspilling wordt voorkomen, gezond en gratis eten voor mensen met een smalle beurs en versterking van de saamhorigheid in de buurt. Kortom, een koelkast met een warm hart!

Wereldwijd is de buurtkoelkast sterk in opkomst. In Engeland zijn er in korte tijd een paar honderd koelkasten gerealiseerd! In Nederland is het aantal koelkasten nog beperkt, maar deze draaien al enkele jaren zeer succesvol.

Stadsonderneming Zutphen gaat buurtkoelkasten plaatsen in Zutphen en Warnsveld. Dat doen we in samenwerking met onder ander 't Warnshuus in Warnsveld en Cornerstone in het Waterkwartier. Daarbij is ook jouw hulp nodig onder andere voor het beheer van de koelkast. Ben je enthousiast over dit project? Vind je ook dat voedselverspilling moet stoppen en dat iedereen gezond moeten kunnen eten? Of zie je mogelijkheden om een koelkast ergens te plaatsen? Doe mee en neem contact met ons op. We leggen graag uit wat de mogelijkheden en behoeften zijn en stemmen dat af op je wensen. Zo maken we hier samen een succes van.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Niek Huijsmans:
niek@stadsondernemingzutphen.nl, T 06 202 478 24.


< overzicht initiatieven