Week van de Ontmoeting 4-10 oktober 2015

Initiatiefnemer: Stadsonderneming Zutphen Gebied: Zutphen en Warnsveld

In de Week van de Ontmoeting stonden ontmoetingen tussen inwoners van de gemeente Zutphen centraal. We gaan uit van het gegeven dat nogal wat mensen op zichzelf leven of in hun eigen kringetje. Door diverse activiteiten stimuleren we dat mensen met elkaar in contact komen. Zo wordt het dagelijks leven net een beetje aangenamer. Het programma in het kort:

1. Stuur een kaartje (flessenpost)
Eind september wordt h-a-h een kaart bezorgd die je kan sturen naar een onbekende stadsgenoot. De columnisten van weekblad Contact voorzien de kaarten van een tekst.

2. Soep in de buurt

Zaterdag 10 oktober is pompoensoep-dag. Kook een pan soep en nodig enkele buurtgenoten uit te komen eten. Iedereen kan meedoen en mag uitnodigen wie hij/zij wil. In bijna alle supermarkten en groentewinkels vind je van 4-10 oktober een ‘hoekje’  met pompoenen (actieprijs), recepten en flyers.


3. Storytelling
Een groep geoefende verhalenvertellers trekt door de stad en doet elke dag een andere wijk aan. In een besloten ruimte vertelt de storyteller een verhaal aan de deelnemers. Na afloop van het verhaal gaan de luisteraars met elkaar in gesprek over wat het verhaal bij hen oproept. 

4. De knuffelhond
Een aantal trouwe viervoeters en hun baasjes staan klaar voor iedereen die even troost of aandacht nodig heeft. Een knuffel, gewoon even aanhalen of een kort wandelingetje maken. De honden zijn betrouwbaar, doen dit graag en komen altijd samen met hun begeleider.

5. Dansen voor ouderen
Een professionele dansdocent neemt ouderen mee in de wereld van de dans. Dansen zoals je vroeger deed of nooit gedaan hebt. Voor valide en minder valide mensen, want het dansen kun je altijd ervaren.

6. Lees maar voor
Geoefende voorlezers gaan mensen bezoeken bij wie het lezen niet zo makkelijk meer gaat. Zo kunnen ze toch genieten van een mooi verhaal. Vaak een aanleiding voor een gesprek of om herinneringen op te halen.

Het gedetailleerde programma van de Week van de Ontmoeting is eind september bij alle inwoners van Zutphen en Warnsveld thuis bezorgd.


< overzicht initiatieven