Week van de Ontmoeting

Soep in de buurt

Doe mee!
Kook zaterdag 11 november thuis een pan pompoensoep en nodig een paar buurtgenoten uit om te komen eten. Dát is het idee van Soep in de Buurt. Pompoensoep is makkelijk te maken en er zijn eindeloos veel variaties op. Zonder veel rompslomp organiseer je thuis een gezellig etentje voor buurtgenoten!

Recepten en aanbiedingen
Om het je makkelijk te maken. Kijk hier voor een paar lekkere recepten die je in een handomdraai maakt. Pompoensoep met prei, een romige soep of een snelle pompoensoep. En nog voordelig ook! Veel supermarkten en groentewinkels doen mee met Soep in de Buurt en hier en daar zijn de pompoenen in de aanbieding. 

Winkels die meedoen met Soep in de Buurt

AH Polsbroek, Centrum Groente&Fruit Warnsveld, Dreiumme
AH De Brink, Zuidwijken Jumbo, winkelcentrum Waterkwartier
AH Dreiumme, Warnsveld Jumbo, winkelcentrum Leesten
Versspecialist Erwin Janssen, markt Klaassen groente en fruit, markt
Van Enck, markt MM Groente&Fruit, Polsbroekpassage, Centrum
Coop, Weg naar Laren, Noordveen SuperNatuur, Lange Hofstraat, Centrum
Estafette, Spitaalstraat, Centrum Bioakker/Jan van Arragon, markt
KratjeLokaal bezorgservice  


Hoe was je etentje?
We zijn benieuwd! Stuur ons een foto van je etentje of zet het op onze facebookpagina. Onder de inzendingen verloten we 4 prijzen van €25,-. Daar kun je het volgende etentje van betalen!

Tip voor het schoonmaken
Pompoen heeft een harde schil die je met een scherp mesje makkelijk verwijdert. Snijd het bovenste en onderste stukje  van de pompoen af. De pompoen blijft dan stevig staan. Na het afschillen snijd je de pompoen doormidden en verwijder je de pitten met een lepel. Daarna de pompoen in blokjes snijden.