Team

Stadsonderneming Zutphen komt voort uit de initiatiefrijke samenleving. Wij zien dat er een grote behoefte is aan ondersteuning van lokale initiatieven maar dat die maatschappelijke opdracht niet echt wordt opgepakt. Dus doen wij het als burgers zelf en daarvoor hebben we de stichting opgericht. Wij zetten onze kennis en kunde in zodat meer lokale initiatieven in Zutphen/Warnsveld van de grond komen. 

Dit is ons team:

Lex Hemelaar

Lex is ondernemer in het maatschappelijk domein. Hij heeft in de gemeente Zutphen diverse initiatieven opgestart en ondersteund. Zijn passie ligt bij het mogelijk maken dat mensen zelf ter hand nemen wat zij belangrijk vinden in hun leefomgeving in plaats van af te wachten tot anderen het doen.

Jaap Nieuwmeijer

Jaap is een mensen-mens en voelt zich thuis bij veranderingen op menselijke maat. Hij kan blikvelden verruimen zodat nieuwe perspectieven ontstaan. Jaap is werkzaam als ICT professional in de jeugdzorg en heeft daarnaast initiatieven gedragen in zijn eigen woonomgeving. Zo is hij actief geweest in het tot stand komen van het vernieuwend wonen project EOS in Leesten, waarin bewoners gezamenlijk een mens- en milieuvriendelijke buurt hebben gebouwd. Hij wordt gegrepen door de huidige kantelingen in de samenleving en wil daar in deze stad actief in zijn.

Niek Huijsmans

Niek is een verbinder en helpt graag mensen vooruit. Via zijn onderneming Togethy zet hij zich in voor het delen van gebruiksvoorwerpen, mede omdat hij gelooft in de kracht van de verbondenheid in een samenleving.  Stadsonderneming Zutphen sluit naadloos aan bij zijn persoonlijke ambitie. Zo wil hij nog meer mensen met elkaar te verbinden.

Lex Hemelaar, Jaap Nieuwmeijer en Niek Huijsmans vormen het bestuur. Het bestuur ontvangt geen beloning voor haar werkzaamheden.