Lokaal kopen met Voordeelpas

16 april 2021

Wij zoeken iemand die op korte termijn beschikbaar is om een idee voor het Corona Ondersteuningsfonds voor Ondernemers uit te werken in een project. Niet betaald, wel met alle mogelijke ondersteuning. Reageer snel!

Het idee: Voordeelpas Zutphen

De sleutel tot economisch herstel is dat zo veel mogelijk inwoners hun aankopen lokaal doen. Daartoe worden inwoners regelmatig aangespoord, maar daar blijft het bij. Het idee is om met een financiële prikkel de lokale bestedingen te stimuleren.

Dat kan in de vorm van een voordeelpas of card (of digitaal via een app) die inwoners voor een klein bedrag aanschaffen. Bij een besteding in Zutphen/Warnsveld krijg je met je pas direct een korting van enkele procenten op de aankoopprijs. Hoe meer je lokaal koopt, hoe sneller je de kosten van je pas eruit hebt. Daarna levert het de consument geld op. Dat stimuleert om meer lokaal te kopen!

De lokale ondernemers verdienen eraan want ze draaien meer omzet. Hun brutowinst stijgt harder dan de korting ze die verlenen. De voordeelpas kan een groot succes worden als de korting aantrekkelijk genoeg is, er voldoende ondernemers meedoen en een grote pr-campagne wordt opgetuigd. Meer lokale omzet, meer winst voor de ondernemers en voordeel voor de consument. Bij lokaal kopen profiteert iedereen! 

Wil je met dit idee aan de slag en kun je een beetje met cijfertjes werken? Reageer zsm naar info@stadsondernemingzutphen.nl of 06 41443560


< overzicht nieuws