Vrijwilligers voor huisbezoeken

5 januari 2020

Ben je sociaal betrokken, vind je persoonlijk contact belangrijk en kun je je goed inleven in een ander? Misschien is dit wat voor jou. Stadsonderneming Zutphen vormt een team van vrijwilligers die in gesprek gaan met 60-plussers.  

De kring van mensen om je heen wordt kleiner naarmate je ouder wordt. Vaak is het moeilijker om nieuwe ontmoetingen of vriendschappen aan te gaan. Niet iedere 60-plusser voelt zich daar gelukkig bij, maar weet ook niet goed wat eraan te doen. Dan is iemand die ze daarbij helpt zeer welkom.

Het team van vrijwilligers is er om deze 60-plussers te ondersteunen, als ze dat op prijs stellen. Je bezoekt ze bij hen thuis en gaat één-op-één met hen in gesprek. De gesprekken richten zich op activering. Het eindresultaat is dat men handvatten krijgt om het leven te veranderen in de richting die men zelf graag ziet. Het is geen maatjesproject, maar een tijdelijke interventie. Vooralsnog denken wij aan vier tot vijf gesprekken per 60-plusser. We richten ons op inwoners van Zutphen en Warnsveld.

Kenmerk is dat je werkt vanuit de presentie-benadering: Er onbevooroordeeld zijn voor de ander, afstemmen, inleven en ontdekken wat gewenst en nodig is. Kernwaarden zijn gelijkwaardigheid, respect, luisteren, presentie, goed verstaanbaar zijn, uitnodigend. Het team krijgt vooraf een uitgebreide training door een deskundig bureau. Verder bieden wij professionele begeleiding en intervisie. Kortom: Je krijgt alles wat nodig is om de gesprekken goed te kunnen voeren en te verwerken.

Aanmelden doe je telefonisch op 06 414 435 60 of via info@stadsondernemingzutphen.nl. Na je aanmelding volgt een uitnodiging voor een vrijblijvende kennismakingsgesprek.


< overzicht nieuws