Koken met autisme

10 september 2019

Eind september start de cursus Koken voor mensen met autisme. In zeven bijeenkomsten leren de deelnemers de kneepjes van het vak. Het initiatief komt van Patrick Goossens uit Zutphen.       

Koken. Voor veel mensen een dagelijkse bezigheid die ze op routine doen. Voor anderen is het niet zo makkelijk. Zeker als je autisme hebt en alleen woont. Dan is koken, zonder hulp om je heen, een ingewikkeld proces waar men liever niet aan begint. Met als gevolg dat men te weinig gezonde, volwaardige maaltijden eet.

Patrick Goossens uit Zutphen is één van hen. Hij heeft het initiatief genomen om kookbijeenkomsten te organiseren. Dankzij de steun van enkele fondsen en met hulp van Stadsonderneming Zutphen gaat het project in het najaar van start. De kooklessen worden gegeven door Marij Verhaevert, een ervaren kookdocente en begeleid door Iris Gerlach die mensen met autisme coacht.

Er wordt gewerkt met een vaste groep van zes deelnemers die in zeven lessen alle basisbeginselen van het koken leert. Elke les staan andere ingrediënten en bereidingen centraal. Gezamenlijk wordt een maaltijd gekookt en daarna natuurlijk lekker opgegeten. De kooklessen zijn steeds op maandagavond van 17.30 tot 20.00 uur en worden gegeven in de kookstudio van het Kompaancollege in Zutphen. De data zijn 30 september, 14 en 28 oktober, 11 en 25 november en 9 december. Op 13 januari 2020 is er een afsluitende bijeenkomst.

Heb je een vorm van autisme, woon je alleen en wil je graag gevarieerd en gezond leren koken? Meld je dan aan voor deze kooklessen. Stuur een email naar info@stadsondernemingzutphen.nl of neem contact op met Iris Gerlach op 06 396 895 47. Een appje sturen mag ook.  

 


< overzicht nieuws