Jan Terlouw start AutoMaatje

26 september 2018

Oud-politicus en schrijver Jan Terlouw heeft onder grote belangstelling de eerste rit van AutoMaatje Zutphen/Warnsveld gereden. Dit gebeurde bij de feestelijke start van AutoMaatje op vrijdag 5 oktober 2018 op de Houtmarkt in Zutphen. Jan Terlouw verzorgde het vervoer voor een mevrouw uit Zutphen die een wens had ingediend bij de Nationale Ouderendag, ook op 5 oktober. Ze ging, samen met een vrijwillige wensvervuller, een kopje koffie drinken in het Volkshuis. Omdat beiden geen auto rijden, zorgde AutoMaatje voor het vervoer.

AutoMaatje is een eenvoudige vervoerservice van deur tot deur voor mensen die minder mobiel zijn. Vrijwillige chauffeurs met een sociaal hart maken een beetje tijd vrij om met hun eigen auto stadsgenoten te vervoeren. Tegen een geringe vergoeding van 30 cent per kilometer brengen ze ouderen naar plekken waar ze anders maar moeilijk kunnen komen. Bijvoorbeeld omdat ze geen auto (meer) rijden, fietsen niet meer gaat en er geen hulp is vanuit de naaste omgeving. Met AutoMaatje zorg je als inwoners zelf voor elkaar en heb je ook nog eens leuke ontmoetingen! ANWB AutoMaatje is al in meer dan 50 steden actief. Het heeft al duizenden ouderen vervoer op maat en vele sociale contacten gebracht.

Hoe werkt het?
Bent u minder mobiel? Dan kunt u gebruik maken van AutoMaatje. Twee dagen van tevoren belt u tussen 10.00 en 14.00 uur met 0575 23 40 20. U krijgt dan één van onze coördinatoren, Hannie of Gerry, aan de lijn. Aan haar geeft u de gewenste bestemming, dag en tijdstip door. Zij gaat vervolgens op zoek naar een beschikbare chauffeur. Als ze die gevonden heeft, belt ze u terug en informeert ze u over de kosten. De chauffeur staat op het afgesproken tijdstip bij u voor de deur, brengt u naar de gewenste bestemming en weer terug. Terug thuis betaalt u het afgesproken bedrag contant aan de chauffeur.

Doe mee!
Met AutoMaatje kunnen ouderen in Zutphen/Warnsveld weer gaan en staan waar ze willen! Maak gebruik van AutoMaatje en bel met 0575 23 40 20 als vervoer voor uw een probleem is.
AutoMaatje is een samenwerking tussen ANWB en Stadsonderneming Zutphen in samenwerking met Muzehof en Luxor theater. Het is ontwikkeld door de ANWB die hun jarenlange expertise op vervoersgebied gratis beschikbaar stelt voor dit maatschappelijk doel. Meer informatie via automaatje@stadsondernemingzutphen.nlwww.anwbautomaatje.nl, facebook of via 0575 23 40 20. 


< overzicht nieuws