Aandacht voor lokale kracht

8 juni 2016

Het Zutphens bestuur heeft speerpunten geformuleerd om de sociaaleconomische positie van de gemeente te versterken. Daarbij is nauwelijks aandacht voor de kracht en ideeën van initiatiefrijke inwoners. Er is niet naar gevraagd en ze maken geen onderdeel uit van de uitvoeringsagenda voor de komende jaren. De Stadsonderneming Zutphen en Proeflokalen vinden dat een gemiste kans. Zij zien in Zutphen een groot potentieel aan lokale kracht en vragen het gemeentebestuur een zevende speerpunt toe te voegen: Benut de lokale kracht.

Lokale kracht is de kracht van inwoners om zaken zelf te organiseren. Dat is in Zutphen sterk ontwikkeld. Het levert maatschappelijke productie op: meer gemeenschapszin, zorg voor elkaar, betekenisvol werk, start-up ondernemers, etc.. En aan de andere kant kostenbesparingen in de zorg- welzijnssector. Gemeenten die het maatschappelijk productievermogen weten te benutten, kunnen in het algemeen meer bereiken met minder ambtenaren en creëren een betrokken, dynamische samenleving.

Lees hier de brief aan het gemeentebestuur. Mocht je willen reageren op deze brief, dan kan dat via e-mail info@stadsondernemingzutphen.nl en eclat.leiden@gmail.com of telefonisch 06-41443560 (Lex Hemelaar) en 06-33969747 (Michel de Bakker)


< overzicht nieuws