U wenst, mevrouw, meneer?

3 juni 2016

Op 7 oktober is het Nationale Ouderendag. Het doel is ouderen een onvergetelijke dag te bezorgen. Heeft u een bijzondere, ontroerende, gekke of juist hele gewone wens? Laat het ons vóór 15 juli weten en vrijwilligers zorgen ervoor dat uw wens in vervulling gaat. De Nationale Ouderendag wordt in tientallen plaatsen gevierd. In Zutphen voor het vierde jaar en dit jaar georganiseerd door de Stadsonderneming Zutphen en het Odensehuis.

Mooie dag
Anne Hermsen, organisator vanaf het eerste uur, heeft de afgelopen jaren al honderden ouderen blij kunnen maken: Bezoekjes aan musea, toneel- en filmvoorstellingen, een dierentuin, muziekuitvoeringen, maar ook gewoon een kopje koffie met een praatje. Of heel persoonlijk, een bezoek aan een geboortehuis of het graf van een dierbare overledene. Anne: “Het is steeds een mooie dag. Met name het contact tussen alleen wonende ouderen en vrijwilligers is vaak heel bijzonder. Niet zelden blijven mensen elkaar daarna zien. Daar doen we het voor”.

Wens aanmelden
Ouderen kunnen hun wens aanmelden via een speciale wenskaart. De wenskaart vraagt u telefonisch aan via (0575) 820 228 of via e-mail zutphen@nationaleouderendag.nl. Vul de wenskaart in en doe deze vóór 15 juli op de bus. In augustus nemen we contact met u op om uw wens te bespreken. Daarna gaan we iemand zoeken die uw wens wil vervullen. Deze vrijwillige wensvervullers mogen zich ook nu al aanmelden via het e-mail adres. Op vrijdag 7 oktober gaan u en de wensvervuller er samen een mooie dag van maken.

Week van de Ontmoeting
De Nationale Ouderendag is in Zutphen onderdeel van de Week van de Ontmoeting (2 t/m 8 oktober). In die week staan ontmoetingen tussen inwoners van Zutphen/Warnsveld centraal. De organiserende Stadsonderneming Zutphen is een onafhankelijke stichting die initiatieven van burgers, bedrijven en maatschappelijke organisaties ondersteunt. Zo wil ze een beweging op gang brengen waarin mensen meer zelf gaan organiseren.
Het Odensehuis Zutphen is een warme ontmoetingsplek voor mensen met beginnende dementie of geheugenverlies, en ouderen in het algemeen.
Voor meer informatie over de Nationale Ouderendag zie www.nationaleouderendag.nl


< overzicht nieuws