Wat zie jij, wat zie ik? in Odensehuis

27 mei 2016

Donderdag 2 juni is de Zutphense kunstenares AnneWietske Stavast te gast in het Odensehuis Zutphen. AnneWietske maakt ruim drie jaar tekeningen met een meneer uit Warnsveld die Alzheimer heeft. Daarvan doet ze verslag in het boek ‘Wat zie jij, wat zie ik?’ dat dit voorjaar verscheen. In het Odensehuis vertelt ze daarover.

In haar presentatie laat ze aan de hand van haar boek met tekeningen het verloop van Alzheimer zien. AnneWietske was ook jarenlang werkzaam in de zorg. Door de combinatie met kunst heeft ze een ruimere blik gekregen op wat Alzheimer doet met mensen en wat creatieve activiteiten voor hen betekenen. Na afloop is het mogelijk een (gesigneerd) exemplaar van haar boek te kopen. Iedere belangstellende wordt van harte uitgenodigd om de gratis lezing bij te wonen. Op 2 juni bent u vanaf 19.00u welkom aan de Tengnagelshoek 6 in Zutphen. De lezing begint om 19.30 uur.

Het Odensehuis Zutphen is een warme ontmoetingsplek voor mensen met beginnende dementie of geheugenverlies. Het is opgericht in 2015 en maakt deel uit van het landelijke platform van Odensehuizen. Odensehuizen werken vanuit de gedachte dat mensen met geheugenverlies of beginnende dementie nog veel vaardigheden en kwaliteiten hebben. In het Odensehuis komt dat tot zijn recht. Het is geopend op maandagmiddag van 13.00-16.00u en donderdagochtend van 10.00 tot 13.00u (inclusief een gezamenlijke lunch). Voor bezoekers zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar. Meer informatie: www.odensehuiszutphen.nl.


< overzicht nieuws