Geslaagde Infobijeenkomst De Inloop

12 juli 2015

Tegen de 40 belangstellenden waren 9 juli aanwezig in het Volkshuis om meer te horen over het plan 'De Inloop".  De Inloop is een laagdrempelig inloophuis voor mensen met beginnende dementie (en hun mantelzorgers), en ouderen in het algemeen. De Inloop is nieuw en uniek voor Zutphen.

Het reilen en zeilen wordt geheel bepaald door de gebruikers. De zorginstellingen staan op afstand. De beoogde locatie voor De Inloop is Huize Borro aan het Oude Bornhof. 

De Inloop is geïnspireerd op het Odensehuis (www.odensehuis.nl). Margo Langedijk (coördinator) en Tom Knop (mantelzorger) van het Odensehuis Amsterdam vertelden in de bijeenkomst over de dagelijkse praktijk. Een boeiend verhaal dat bewondering oogste en vragen losmaakte. 

Vele aanwezigen toonden zich betrokken bij het plan. Een groepje ouderen dat bezig is een ouderencafé op te richten, wil zich aansluiten bij De Inloop. Met enkele ondernemers volgen gesprekken over een mogelijke samenwerking. Ook klonk de roep om alvast te beginnen met De Inloop op een tijdelijke locatie, waarvoor enkele suggesties werden gedaan.

> bekijk hier de video Odensehuis Mensenhuis

> Bekijk hier de video Welkom in Odensehuis

 


< overzicht nieuws