1dagniet geslaagd

22 december 2014

Op 11 december 2014 was het in heel Zutphen 1dagniet, de landelijke campagne tegen woninginbraken. Zeker 100 mensen waren in weer en wind actief: inwoners, politie, gemeente en ROC-studenten. De campage startte met een levendige bijeenkomst in wijkcentrum MFC Waterkracht. 

1dagniet laat zien dat je gezamenlijk veel kunt doen om je eigen buurt veilig te maken. Door de acties is dat bij heel veel mensen onder de aandacht gebracht, op welke manier dan ook. In de Zuidwijken bij de scholen en winkelcentrum De Brink; in Noordveen waar de straten wit-groen kleurden van de raamposters, bij de scholen en bij de Coop en Polbeek; in de Binnenstad bij de druk bezochte bijeenkomst in het Pannenkoekenhuys en het boeven speuren op de Walburgtoren, in Warnsveld door het buurtpreventieteam, door het ‘witte voetjes’ leggen overal in de stad, via de diverse (social) media, via posters (geplaatst door Buurtservice) en buurtpreventiebordjes, bij de winkeliers en bouwmarkten. En we mochten op een warme belangstelling van het gemeentebestuur rekenen.

Kenmerkend was dat de acties luchtig en energiek van opzet waren, ondanks dat inbraak toch een zwaar onderwerp is. Die positieve “we gaan er samen wat aan doen” houding was typerend voor de hele campagne. 

Ook landelijk trok 1dagnietZutphen de aandacht. De nieuwsrubriek Eenvandaag maakte een reportage. De campagne 1dagniet heeft in Zutphen geleid tot het project Buurtpreventje.


< overzicht nieuws