3 B's voor een veilige buurt

18 november 2014

Op 11 december is het 1dagniet, de landelijke campagne tegen woninginbraken en voor een veilige buurt. In Zutphen voeren burgers, politie en gemeente samen actie met 3B's:

Beveilig je woning  : sluit deuren en ramen af en zorg voor goede sloten 
Beleef je buurt        : hou contact met buurtgenoten
Bel 112                     : schakel snel de politie in bij verdachte personen of omstandigheden

Een kleine greep uit de activiteiten:

Zuidwijken: Cartoons worden opgehangen in de wijk; Bij winkelcentrum De Brink zijn info stands en er loopt een (nep)boef rond; Scholieren maken kleurplaten en hangen die thuis op.

Noordveen: Kleine huisraad wordt in de wijk verspreid; de vinders leveren dat in bij de politie/info-stand in Coop; Kinderen gaan boefjes vangen en brengen die naar de politie gestationeerd in De Polbeek; Raamposters worden verspreid die mensen op 11 dec thuis ophangen; Er wordt een digitale enquête gehouden en een prijsvraag voor scholieren.

Binnenstad: Voorlichtingsavond met stamppotmaaltijd in het Pannenkoekenhuys)

Warnsveld: De aftrap van het buurtpreventie team dat 50 dagen gaat patrouilleren.

Ook de detailhandel doet mee. Winkeliers Adema en Dullaert en de bouwmarkten (Praxis, Multimate en Karwei) geven informatie over het beveiligen van uw woning en komen met kortingacties op veiligheidsartikelen. 

De start van de campagne is op 11 december om 12.00 uur in wijkcentrum MFC Waterkracht. Een team van Vrijeschool-leerlingen maakt een reportage ivm een studieopdracht en er wordt een pr-video van gemaakt. De burgemeester bezoekt de verschillende activiteiten. 

Kijk op facebook.com/1dagnietzutphen voor alle laatste niewtjes. 


< overzicht nieuws