Buurtpost

Initiatiefnemer: Stadsonderneming Zutphen Deelnemers: Stichting Buurtpost Gebied: Zutphen, Warnsveld

Genoeg van al die bestelbusjes in je straat? Buurtpost werkt met afgiftepunten voor postpakketjes bij mensen thuis, de zogenoemde Buurtposters. Je pakketjes laat je daar bezorgen. De Buurtposter brengt het bij je thuis of je haalt het zelf op. Op een tijd dat het jou en de Buurtposter uitkomt. Je bent er zo en maakt even een praatje. Zo breng je levendigheid en werkgelegenheid in jouw buurt. Pakketbezorging met een sociaal hart!

Buurtpost wil mensen verbinden in hun eigen wijk door buurtbewoners als afgiftepunt voor postpakketjes in te zetten. Buurtpost geeft mensen de mogelijkheid een inkomen te verwerven en sociale contacten op te doen. De doelstelling is om pakketbezorging gemakkelijk en socialer te maken met minder overlast. Bovendien komen op deze manier meer pakketjes op tijd aan en worden er minder kilometers gereden. De Buurtposter ontvangt 30 eurocent per pakketje dat bij hem/haar wordt opgehaald en 50 eurocent per pakketje dat hij/zij in de buurt aflevert.

Buurtpost is een bestaand concept (www.buurtpost.nl) maar nieuw voor Zutphen. Het is uitgetest en heeft zichzelf bewezen in Eindhoven. Zutphen is de tweede stad in Nederland waar Buurtpost wordt geïntroduceerd. Bekijk hier het filmpje over Buurtpost.

Wil je Buurtposter worden of wil je dat Buurtpost in jouw buurt komt? Neem contact op met Stadsonderneming Zutphen, Lex Hemelaar, info@stadsondernemingzutphen.nl, M 06 414 435 60.

Buurtpost: Altijd in de buurt.

 

 


< overzicht initiatieven