Koken met autisme

Initiatiefnemer: Patrick Goossens Gebied: Zutphen / Warnsveld

De kooklessen worden gegeven door Marij Verhaevert, een ervaren kookdocente en begeleid door Iris Gerlach die mensen met autisme coacht.

Er wordt gewerkt met een vaste groep van zes deelnemers die in zeven lessen alle basisbeginselen van het koken leert. Elke les staan andere ingrediënten en bereidingen centraal. Gezamenlijk wordt een maaltijd gekookt en daarna natuurlijk lekker opgegeten. De kooklessen zijn steeds op maandagavond van 17.30 tot 20.00 uur en worden gegeven in de kookstudio van het Kompaancollege in Zutphen. De data zijn 30 september, 14 en 28 oktober, 11 en 25 november en 9 december 2019. Op 13 januari 2020 is er een afsluitende bijeenkomst.

Heb je een vorm van autisme, woon je alleen en wil je graag gevarieerd en gezond leren koken? Meld je dan aan voor deze kooklessen. Stuur een email naar info@stadsondernemingzutphen.nl of neem contact op met Iris Gerlach op 06 396 895 47. Een appje sturen mag ook.  

Koken voor mensen met autisme wordt ondersteund door Stadsonderneming Zutphen, een onafhankelijke stichting die initiatieven van inwoners ondersteunt. Zo wil ze een beweging op gang brengen waarin mensen meer zelf organiseren. 

 


< overzicht initiatieven