Nationale Ouderendag Zutphen 2017

Initiatiefnemer: Stadsonderneming Zutphen en Odensehuis Zutphen Gebied: Zutphen en Warnsveld

Op 6 oktober 2017 was het Nationale Ouderendag, voor het vijfde jaar ook in Zutphen. Ruim 50 ouderen uit Zutphen en Warnsveld hebben een wens ingediend. Even zo veel vrijwilligers hebben deze wensen vervuld.

Mooie wensen

Er zijn mooie, grappige, bijzondere en gewone wensen ingediend. Een mevrouw die graag André Rieu wil ontmoeten, een meneer die Soldaat van Oranje gaan zien, een bezoek aan het geboortehuis, een voetmassage, panda’s kijken in Ouwehands Dierenpark, een wedstrijd van Ajax bezoeken, een tochtje met de Fluisterboot, een kopje koffie bij Bronsbergen. Zo maar een greep uit de vele wensen.

Wensvervullers 

De taak van de vrijwilliger is de oudere te begeleiden bij het vervullen van de wens. Van deur-tot-deur, dus de vrijwilliger zorgt ook voor het vervoer. De organisatie zorgt ervoor dat alles is geregeld op de plek van bestemming. De kosten van de wens, zoals toegangskaarten of consumpties, worden meestal betaald door sponsors. De reiskosten zijn voor rekening van de vrijwilliger, tenzij dat een probleem is. Dan zoekt de organisatie naar een oplossing. De wens wordt vervuld op vrijdag 6 oktober. Als dat om een of andere reden niet kan, wordt een andere dag afgesproken. Voor vragen neem je contact op via zutphen@nationaleouderendag.nl of (0575) 820 228.

De ervaring leert dat de Nationale Ouderendag ook voor de vrijwilliger een bijzondere dag is. Met name de ontmoeting tussen een vaak alleen wonende oudere en een jongere vrijwilliger is mooi. Soms blijven mensen elkaar daarna nog zien. De Nationale Ouderendag Zutphen wordt georganiseerd door de Stadsonderneming Zutphen en het Odensehuis.


< overzicht initiatieven